https://antibiotiqueaugmentin.com/diarrhee-augmentin-bebe/

Новости & Информации

Дознајте повеќе за нашите нови Даикин понуди

Daikin е првата компанија во светот што пушта во продажба клима уреди со R-32 фреон!

Откријте ја новата генерација на производи што користат разладно средство (фреон) R-32 и драстично го намалуваат влијанието врз животната средина како и вашите трошоци за електрична енергија

 

Што е R-32?

Хемиското име на R-32 е дифлуорометан. Тоа е разладно средство што се користи многу години како дел од разладната смеса R-410A (којашто е 50% R-32 и 50% R-125). Daikin е првата компанија што откри дека постојат неколку предности при користење чист R-32 наместо да се користи како дел од смеса. Многу други произведувачи од индустријата сега го следат тој пример.

 

Предности на R-32

R-32 има голем број на интересни еколошки придобивки: Во споредба со често употребуваното разладно средство R-410A, потенцијалот за предизвикување глобално затоплување на R-32 е само една третина (GWP е 675 за R-32 во споредба со 2087,5 за R-410A), затоа што овозможува многу помал волумен на разладно средство и поголема енергетска ефикасност. Бидејќи R-32 ефикасно ја пренесува топлината, може да ја намали потрошувачката на електрична енергија до 10% во споредба со клима уредите кои користат разладно средство R-22. 

Како разладно средство со една компонента, R-32, исто така, полесно може да се рециклира и повторно да се употреби, што е уште една еколошка придобивка. Згора на тоа, R-32 им ја олеснува работата на инсталаторите и сервисните техничари затоа што може да се полни во течна и гасна состојба и работните притисоци се слични со оние на R-410A. Не треба да се грижите ниту за фракционација или проблеми со лизгање затоа што R-32 не е смеса. 

 

Дали R-32 е безбедно разладно средство?

Затоа што R-32 припаѓа на категоријата на тешко запалливи разладни средства (класа 2L во стандардот ISO 817), може да се користи безбедно во повеќето клима уреди и топлотни пумпи.

 

Највисока енергетска ефикасност со R-32

  • Енергетски најефикасно разладно средство со мало влијание врз животната средина
  • Со R-32 разладното сретство, ќе достигнете до А+++ сезонска ефикасност, и за греење и за ладење што значително ќе ги намали вашите трошоци за електрична енергија
  • Единици напојувани со 80% обновлива енергија од воздухот и 20% со електрична енергија
  • Инвертер технологијата дополнително ја зголемува заштедата на енергија до 30%
  • Интелигентните сензори и енергетските ефикасни поставки ја намалуваат непотребната потрошувачка

 

Максимален комфор 

Уживајте во целосен комфор, со интелигентни и безчујни уреди кои не го сушат воздухот.

 

Смарт контрола 

Контролирајте го вашиот систем од каде и да посакате преку Daikin App или преку интелигентна контрола преку вашиот таблет.

 

 

 

Асортиман Daikin клима уреди со R-32

 Daikin клима уреди со R-32 разладно средство, или т.н BLUEVOLUTION DAIKIN асортиман на производи вклучува повеќе модели:

Секогаш изберете модел на клима уред со ознака за енергија од висока енергетска класа.
Моделите со високоѕидна монтажа со Daikin R-32 се рангирани со многу високи ознаки за енергија A+ и понатаму. Серијата Ururu Sarara е врвно рангирана со енергетски ознаки A+++ и во режимот за ладење и во режимот за греење.

Секогаш изберете модел на клима уред со фреон со низок еквивалент на CO2.

Ако се одлучите за клима уред 3,5kW Daikin Emura наполнет со разладното средство R-32, ознаката за енергија во режимот за ладење е A+++ а во режимот за греење е A++. Исто така, полнењето на разладно средство има помал еквивалент на CO2 за 78% отколку кај моделот наполнет со R-410A. Ова е така, затоа што R-32 има GWP што е 1/3 од GWP на R-410A и волуменот на разладното средство е помал за 31%.

 

 

Изберете од асортиманот на производи со R-32 фреон, новата понуда Bluevolution на Daikin!

 

PAKSON © 2024. All Rights Reserved.
We use cookies
Нашиот веб сајт со цел да ви овозможи подобро корисничко искуство користи колачиња (cookies) со запомнување на вашите преференции и повторни посети. Со кликање на копчето 'Прифати', вие овозможувате користење на сите колачиња. Колачињата кои ги користи ПАКСОН не зачувуваат информации (лични податоци) кои овозможуваат идентификација на корисникот како физичко лице. Нивната намена е исклучиво да се идентификува користеното од страна на прелистувачот и/или терминалниот уред на Корисникот. Доколку го одбиете користењето на колачиња, ќе продолжите да го користите сајтот со минимално потребните колачиња за непречено и нормално функционирање на веб сајтот.