https://antibiotiqueaugmentin.com/diarrhee-augmentin-bebe/

Новости & Информации

Дознајте повеќе за нашите нови Даикин понуди

Daikin Altherma 3 11kw 14kw 16kw toplotna pumpa

Греење и ладење со Daikin Altherma 3 топлотна пумпа 11kw 14 kw 16kw

Совршен комфор: Ви ја претставуваме новата Daikin Altherma 3 R32 11-14-16 kW топлотна пумпа
и на нашиот пазар во Македонија!

Новата Daikin Altherma 3 со фреон R32, капацитети: 11 kw, 14 kw, 16 kW, нуди еколошки решенија за греење, ладење, санитарна топла вода за секој дом, комбинирајќи ја најновата компресорска технологија на DAIKIN со елегантен и наградуван дизајн. 

Воведувањето на новите капацитети од 11kw, 14kw, 16kw, го збогати асортиманот на Daikin Altherma 3 R32, надополнувајќи ги постојаните капацитети од 4kw и 8kw. 

Новата EPGA-D надворешна единица е достапна во монофазна изведба и може да се поврзе со:

 

  • EABH -EABX-D – Daikin Altherma високоѕидна единица

Daikin Altherma 3 visokozidna edinica

 

  • EAVH - EAVX-D - Daikin Altherma внатрешна парапетна единица

Daikin Altherma 3 parapetna edinica

Новата серија има повисоки перформанси – постигнува температура на вода до 60°C, при -10°C надворешна температура, без притоа да има потреба за вклучување на дополнителни греачи. Загарантирана работа до -28°C. Сето ова, заедно со компактниот дизајн на внатрешните единиците, го прави системот идеално решение за нови градежни апликации, кои вклучуваат подно греење, како и при реновирање на објекти каде што има потреба од високи перформанси на постојните радијатори. Ниската звучност при работа на системот ја зголемува удобноста на крајниот корисник.

 

Поголема флексибилност

Надворешните хидро-сплит единици на Daikin Altherma 3 R 32 11-16 kW, може да се поврзат со различни типови на внатрешни единици, вклучувајќи: високо-ѕидни единици, парапетни единици со интегриран бојлер за санитарна топла вода.

 

Најдобра енергетска ефикасност

Како пионир за низок потенцијал на глобално затоплување, со R-32 фреонот, DAIKIN го има најголемиот асортиман што е достапен на пазарот. Серијата Daikin Altherma 3 е една од групите на резиденцијални производи за греење и ладење, која работи со еколошки фреон - R32, и користи 30% помалку фреонско полнење за да се добијат подобри перформанси.

Новата серија нуди зголемена сезонска ефикасност до А ++, до 30% дополнителен капацитет за греење во однос на претходната серија.

Новите хидро-сплит надворешни единици имаат поголема површина на разменувачот на топлина за подобри перформанси, како и инвертер компресор со директно вбризгување на гас за оптимална потрошувачка на енергија.

 

Наградуван дизајн-изглед

Добитник на наградите Red Dot и IF Design Award во 2018, внатрешните единици на Daikin Аltherma 3 R 32 11-16 kW имаат стримлајн профил во сива или бела боја. Ова е комплетирано со впечатливиот изглед на Madoka контролерот, што исто така е добитник на награди за дизајн, достапен во бела, сребрена и црна боја за подобро да се вклопува со било кој внатрешен декор.

 

Daikin Madoka kontroler za Altherma 3 

Лесна инсталација и пуштање во работа

Исто како и кај другите системи на DAIKIN, примарно внимание во развојот на DAIKIN Аltherma 3 R 32-11-14-16 kW серијата е посветено за да им овозможи на монтерите да ги специфицираат, инсталираат и конфигурираат новите системи што е можно поедноставно и побрзо.

Приклучокот за вода е потребен само со надворешната единица. Сите клучни делови доаѓаат фабрички вградени во внатрешните парапетни единици. Малата димензија од 595х600 mm обезбедува максимална флексибилност во поставувањето на единиците, што е особено корисно кога станува збор за проекти каде што има потреба за замена на бојлер и за помали простории.

 

Поставување на нови стандарди

DAIKIN континуирано развива решенија за греење на домот за да им го понуди на потрошувачите најдоброто за изведба и заштеда, истовремено поставувајќи стандард за добар дизајн. Со лансирање на новата серија Daikin Altherma 3 со висок капацитет, DAIKIN го нуди најширокиот можен избор на еколошки пријателски системи R32 за греење – ладење на домот.

 

PAKSON © 2021. All Rights Reserved.